Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΠΛΗΘΟΣ ΓΝΩΣΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΗΘΟΠΟΙΟ, ΝΙΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ(1942-2013).

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΗΘΟΠΟΙΟ
ΝΙΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ (1942-2013)



 Πλήθος φίλων, συγγενών και γνωστών ηθοποιών στο τελευταίο αντίο στη μεγάλη ηθοποιό, χθες απόγευμα (16/5/13), στο κοιμητήριο Ζωγράφου. Άννα Φόνσου, Ελένη Ανουσάκη, Μάρθα Καραγιάννη, Γιώργος Βούρος, Αλμπέρτο Εσκενάζυ, Ζαχαρίας Ρόχας, Θανάσης Παπαγεωργίου, Σπύρος Μπιμπίλας, Μαρία Δημητριάδου, Μαίρη Ραζή, κ.α. Παρόντες και νεότεροι ηθοποιοί-συνεργάτες της κόρης της εκλιπούσας, Μαρία Λάζαρη, Βασίλης Σαμαριτάκης, Νίκος Χρηστίδης, Νάσσος Παπαστάθης, Λεόντιος Πετμεζάς. Συντετριμμένοι, η κόρη της Ζωή Μασούρα (Μεσσάρη) και ο πατέρας της και πρώην σύζυγος της εκλιπούσας, επίσης ηθοποιός, Κώστας Μεσσάρης.

                          Συγκινητικό επικήδειο εκφώνησε ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρωνίτης

  Επικήδειο λόγο επίσης έβγαλαν, ο Σπύρος Μπιμπίλας, εκπροσωπώντας το Σ.Ε.Η και μία μαθήτρια της Τριανταφυλλίδη που εκπροσωπούσε μία μεγάλη ομάδα μαθητών της μεγάλης ηθοποιού που πήγαν όλοι να αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά την αγαπημένη τους δασκάλα. Πολύ συγκινητικές οι τελευταίες στιγμές πριν την ταφή. Μαθήτριες της Τριανταφυλλίδη τραγούδησαν τραγούδια από το ματωμένο Γάμο του Λόρκα και από άλλα θεατρικά έργα.

                               Κηδεία Νίκης Τριανταφυλλίδη / Φωτογραφία: Γιώργος Βούρος


                               Κηδεία Νίκης Τριανταφυλλίδη / Φωτογραφία: Γιώργος Βούρος

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΗ ΝΙΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ(1942-2013)-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ STAR.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=13U68Wowpdk
                       ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΝΩΣΤΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ

                             Στη φωτογραφία, Κώστας Μεσσάρης και Βασίλης Σαμαριτάκης

Κώστας Μεσσάρης: Η Νίκη ήταν ένα μεγάλο κεφάλαιο για το ελληνικό θέατρο. Εφάμιλλη των μεγάλων Παξινού, Κοτοπούλη κ.α. Με τη Λαμπέτη δεν μπορεί να συγκριθεί, γιατί είναι δύο εντελώς διαφορετικές ηθοποιοί-προσωπικότητες, η Λαμπέτη αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο από μόνη της. Αυτό που έκανε η Νίκη Τριανταφυλλίδη στο θέατρο είναι κάτι μοναδικό, συνδύασε τη μουσική και το ρυθμό που της κληροδότησε η Ρωσσίδα γιαγιά της με το αρχαίο θέατρο και δημιούργησε μία δική της τεχνική.

Γιώργος Βούρος: Μεγάλη ηθοποιός, εξαιρετική προσωπικότητα, αγαπημένη φίλη. Κάποτε σε μία συζήτηση μου με το μεγάλο και αείμνηστο Βασίλη Διαμαντόπουλο, μου είχε πει, αναφερόμενος στη Νίκη (Τριαναταφυλλίδη) ότι είναι ο θηλυκός Αιμίλιος Βεάκης. Αυτό νομίζω πως τα λέει όλα.

Αννα Φόνσου: Η γλυκιά μας Νίκη πιστεύω πως ήταν μία από τις καλύτερες ηθοποιούς που έχουμε. Έχει τύχει να δουλέψω μαζί της, ήταν σεμνή, δεν έδινε συνεντεύξεις, δεν ήταν στα περιοδικά, δεν είχε κοσμική ζωή..ήταν στρατευμένη στο θέατρο.

Μάρθα Καραγιάννη: Η Νίκη Τριανταφυλλίδη ήταν μία από τις σημαντικότερες ηθοποιούς της γενιάς μου!!! Ήταν μία πολύ μεγάλη ηθοποιός!


              ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ (1942-2013)
   
  Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942. Κόρη του συνθέτη Πάνου Τριανταφυλλίδη. Απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού θεάτρου και του Πέλλου Κατσέλη. Η Νίκη Τριανταφυλλίδη πρωταγωνίστησε πάνω από 30 χρόνια στο Θέατρο και τον κινηματογράφο και διακρίθηκε για τις θεατρικές ερμηνείες της με το  βραβείο ''Μαρίκα Κοτοπούλη'',Το 1970 κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για την ταινία μικρού μήκους, ''Συνηθισμένο μου όνειρο''. Αλησμόνητη επίσης η ερμηνεία της στην εμβληματική  τηλεοπτική σειρά, στην κρατική τηλεόραση, «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται». Δίδαξε στις δραματικές σχολές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, του Πέλλου Κατσέλη και στη σχολή Τράγκα. 

 Τελευταία της συγγραφική δουλειά στο θέατρο, είναι η μετάφραση και διασκευή του έργου του Αριστοφάνη, ''Εκκλησιάζουσες'' (2013), που θα ανέβει το καλοκαίρι από τη θεατρική ομάδα, ''Πενίας Τέχνες'', υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα της κόρης της, Ζωής Μασούρα, με τους Μαρία Λάζαρη (Πραξαγόρα), Βασίλη Σαμαριτάκη (Βλέπυρο), Ζωή Μασούρα (Κλειναρέτη), Νίκος Χρηστίδης (Χρέμης), Νάσσος Παπαστάθης (Γείτονας-Γέρος). Η παράσταση βέβαια είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Νίκης Τριανταφυλλίδη.

  Η ηθοποιός ήταν πρώην σύζυγος του ηθοποιού Κώστα Μεσσάρη με τον οποίο είχε μία κόρη την επίσης ηθοποιό Ζωή Μασούρα (Ζωή Μεσσάρη), 

  Η Νίκη Τριανταφυλλίδη εκτός από μία σπουδαία ηθοποιός, και μία υπέροχη δασκάλα, ήταν μία  μαχητική και ασυμβίβαστη γυναίκα που ήξερε να μάχεται για τα πιστεύω της, ήξερε όμως και να τιμά και να αγαπά τους φίλους της και τους καλλιτέχνες που εκτιμούσε. Ο θάνατός της είναι μία μεγάλη απώλεια για το Ελληνικό Θέατρο. 

Καλό της ταξίδι στον κόσμο των αγγέλων!!  ​​

Βασίλης Σαμαριτάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια: