Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, με το Γιάννη Μόρτζο στον ομώνυμο ρόλο κατέκτησε την Κρήτη....
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου, με το Γιάννη Μόρτζο στον ομώνυμο ρόλο κατέκτησε την Κρήτη.

Ευχαριστήριος λόγος, Γιάννη Μόρτζου-Ελευθέριου Βενιζέλου,αμέσως μετά την υπόκλιση, στο Πνευματικό κέντρο Χανίων, 7/9/16

Πνευματικό κέντρο Χανίων, 7/9/16Σχεδόν κατάμεστο το Πνευματικό κέντρο Χανίων, λίγη ώρα πριν την έναρξη της παράστασης


Και οι απαραίτητες φωτογραφίες στα καμαρίνια αμέσως μετά της λήξης της παράστασης. Στη φωτογραφία μία θαυμάστρια, με τον Ελευθέριο Βενιζέλο (Γιάννη Μόρτζο)


Και οι απαραίτητες φωτογραφίες στα καμαρίνια αμέσως μετά της λήξης της παράστασης. Στη φωτογραφία δύο θαυμάστριες της παράστασης με την Έλενα Σκυλίτση Βενιζέλου (Γιούλη Ζήκου)Και οι απαραίτητες φωτογραφίες στα καμαρίνια αμέσως μετά της λήξης της παράστασης. Στη φωτογραφία δύο θαυμάστριες της παράστασης με το Βασιλια Κωνσταντίο Α (Βασίλη Σαμαριτάκη)


Θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο λαός της Κρήτης στο Θίασο Γιάννη Μόρτζου-Γιούλης Ζήκου,Θέατρο Τέσσερις Εποχές-Γιάννης Μόρτζος,τόσο στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων στισ 7/9/16 όσο και στο κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις στο Ηράκλειο, στις 9/9/16 όπου το θέατρο 500 θέσεων αποδείχθηκε πάρα πολύ μικρό για να χωρέσει όσους Ηρακλειώτες, πήγαν να παρακολουθήσουν την παράσταση, έτσι αφού μπήκαν περίπου 650 άτομα,με έξτρα καθίσματα, πάρα πολλούς όρθιους, ακόμα και θεατές πάνω σε ένα τμήμα της σκηνής, αναγκάστηκαν να κλείσουν την πύλη και να διώξουν εκατοντάδες άτομα. Δημιουργήθηκε για αρκετή ώρα κομφούζιο, με φωνές, διαμαρτυρίες, άλλοι χτυπούσαν δυνατά την πύλη να ανοίξει.Τελικά ο κόσμος που ηταν έξω αναγκάστηκε να αποχωρήσει απογοητευμένος,οι πιο τολμηροί όμως και πιο πεισματάρηδες, ανέβηκαν στα τείχη περιμετρικά του θεάτρου και παρακολούθησαν όρθιοι ολόκληρη την παράσταση. Η αντιδήμαρχος στο λόγο της, ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο και είπε πως η παράσταση θα έπρεπε να έχει γίνει στο διπλανό θέατρο, Νίκος Καζαντζάκης που είναι πολύ μεγαλύτερο. Κατά την υπόκλιση ο κόσμος χειροκροτούσε ασταμάτητα. Ο Γιάννης Μόρτζος πήρε το λόγο, ευχαρίστησε τον κόσμο και ζήτησε και αυτός με τη σειρά του συγγνώμη για την ταλαιπωρία και την αναστάτωση του κόσμου.
Αργότερα ο επιχειρηματίας Στέφανος Σαμαριτάκης (αδερφός ενός από τους ηθοποιούς που ενσάρκωσε το Βασιλιά Κωνσταντίνο Α΄, το Βασίλη Σαμαριτάκη) παράθεσε τιμητικό δείπνο σε ολόκληρο το θίασο στο μεζεδοπωλείο,  "Πενήντα Πενήντα''.
Το μεσημέρι της επομένης, τιμητικό γεύμα, στο θίασο παρέθεσε ο Γιώργος Φιλιπίδης στο μεζεδοπωλείο, ''Νικήτας''.

Κηποθέατρο Μάνος ΧατζιδάκιςΝομαρχία Ηρακλείου με δύο μεγάλα Bunner της παράστασης Ελευθέριοσ ΒενιζέλοςΗ προετοιμασία του θεατράνθρωπου Γιάννη Μόρτζου, λίγο πριν την παράσταση, 9/9/16,κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις


Λίγες χαλαρές στιγμές μελών του θιάσου πριν την παράσταση. Από αριστερά στα δεξιά, Τιτίκα Μαρίνου, Βασίλης Σαμαριτάκης, Ελεάννα Πουλίδα, Βαγγέλης ΠετρόπουλοςΛίγες χαλαρές στιγμές μελών του θιάσου πριν την παράσταση. Από αριστερά στα δεξιά, Φώτης Τρυωνόπουλος, Τιτίκα Μαρίνου,Ελεάννα Πουλίδα, Ευάγγελος Πετρόπουλος


Φωτογραφία από την παράσταση στο κηποθέτρο Μάνος Χατζιδάκις,στο Ηράκλειο, 9/9/16. Από αριστερά στα δεξιά, Έλενα Σκυλίτση Βενιζέλου (Γιούλη Ζήκου) και Ελευθέριος Βενιζέλος (Γιάννης Μόρτζος)).
Φωτογραφία από την παράσταση στο κηποθέτρο Μάνος Χατζιδάκις,στο Ηράκλειο, 9/9/16. Από αριστερά στα δεξιά, Βασιλιάς Κωνσταντίνος Α (Βασίλης Σαμαριτάκης) και Ελευθέριος Βενιζέλος (Γιάννης Μόρτζος)).Φωτογραφία από την παράσταση στο κηποθέτρο Μάνος Χατζιδάκις,στο Ηράκλειο, 9/9/16. Από αριστερά στα δεξιά, Ελευθέριος Βενιζέλος (Γιάννης Μόρτζος) και Αντώνης (Ευάγγελος Πετρόπουλος)


Φωτογραφία από την παράσταση στο κηποθέτρο Μάνος Χατζιδάκις,στο Ηράκλειο, 9/9/16. Από αριστερά στα δεξιά, Φάντασμα Μαρίας Κατελούζου, πρώτης γυναίκας του Βενιζέλου και μητέρα των παιδιών του (Ελεάννα Πουλίδα) και Ελευθέριος Βενιζέλος (Γιάννης Μόρτζος)).
Φωτογραφία από την παράσταση στο κηποθέτρο Μάνος Χατζιδάκις,στο Ηράκλειο, 9/9/16. Από αριστερά στα δεξιά, Βασιλιάς Κωνσταντίνος Α (Βασίλης Σαμαριτάκης) και Ανδρέας Ζαϊμης (Μανώλης Γεραπετρίτης).

Φωτογραφία από την παράσταση στο κηποθέτρο Μάνος Χατζιδάκις,στο Ηράκλειο, 9/9/16. Από αριστερά στα δεξιά,  Κωστής Χαιρόπουλος (Μανώλης Γεραπετρίτης), Ελευθέριος Βενιζέλος (Γιάννης Μόρτζος) και Πόπ (Φώτης Τρυφωνόπουλος)


Φωτογραφία από την παράσταση στο κηποθέτρο Μάνος Χατζιδάκις,στο Ηράκλειο, 9/9/16. Από αριστερά στα δεξιά, Γιωργής (Φώτης Τρυφωνόπουλος) και Μανώλης-Μανωλιός, Δάσκαλος (Βασίλης Σαμαριτάκης).

Τ'ελος. Φωτογραφία από την παράσταση στο κηποθέτρο Μάνος Χατζιδάκις,στο Ηράκλειο, 9/9/16. Από αριστερά στα δεξιά, Έλενα Σκυλίτση Βενιζέλου (Γιούλη Ζήκου), Βασιλιάς Κωνσταντίνος Α (Βασίλης Σαμαριτάκης), Παρασκευούλα (Τιτίκα Μαρίνου) και Ανδρέας Ζαϊμης (Μανώλης Γεραπετρίτης).

Φωτογραφία από την παράσταση στο κηποθέτρο Μάνος Χατζιδάκις,στο Ηράκλειο, 9/9/16. Υπόκλιση. Από αριστερά στα δεξιά, Ελευθέριος Βενιζέλος (Γιάννης Μόρτζος), Έλενα Σκυλίτση Βενιζέλου, Βασιλιάς Κωνσταντίνος Α (Βασίλης Σαμαριτάκης) Παρασκευούλα (Τιτίκα Μαρίνου), Ανδρέας Ζαϊμης (Μανώλης Γεραπετρίτης).


Κοσμοσυρροή 10 λεπτά πριν ξεκινήσει η παράσταση και ακόμα ο κόσμος έρχεται, μέχρι τη στιγμή που θα κλείσουν την πύλη διώχνοντας αναγκαστικά για λόγους ασφαλείας πολύ κόσμο
Κατάμεστο το θέατρο με όρθιους (διακρίνονται στο βάθος) και πολλούς θεατές πάνω στα τείχη περιμετρικά του θεάτρου και πάρα πολλούς να αποχωρούν απογοητευμένοι γιατί δεν μπόρεσαν να μπουν μέσα.Παράθεση τιμητικού γεύματος στο θίασο στο μεζεδοπωλείο "Πενήντα Πενήντα", από τον Ηρακλειώτη επιχειρηματία, Στέφανο Σαμαριτάκη. Στη φωτογραφία,ο θεατράνθρωπος Γιάννης Μόρτζος, με τον επιχειρηματία Στέφανο Σαμαριτάκη.

Παράθεση Τιμητικού γεύματος στο θίασο στο μεζεδοπωλείο "Πενήντα Πενήντα", από τον Ηρακλειώτη επιχειρηματία, Στέφανο Σαμαριτάκη. Στη φωτογραφία,ο θεατράνθρωπος Γιάννης Μόρτζος,με το θίασο και με τον επιχειρηματία Στέφανο Σαμαριτάκη.


Ο καλός φίλος του θιάσου (κυρίως του Βασιλιά... ), Διευθυντής του Ξενοδοχείου Αlexander (στη Σταλίδα), Μιχάλης Χαχαριδάκης, που στήριξε ψυχολογικά τα μέλη του θιάσου με την πολύ θετική του αύρα.


Αφιέρωμα της Ηρακλειώτικης και μεγάλης κυκλοφορίας εφημεριδας, "Πατρίς"στην παράσταση "Ελευθέριος Βενιζέλος".


Δεν υπάρχουν σχόλια: