Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

«Έσβησε» η Μαίρη Φαρμάκη


«Έσβησε» η Μαίρη Φαρμάκη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012, 04:57
Ένα πρόωρο αντίο είπαν πριν από λίγες ημέρες συγγενείς και φίλοι στην ηθοποιό, Μαίρη Φαρμάκη. Τα ανοιχτόχρωμα μάτια της ηθοποιού έκλεισαν για πάντα, σε ηλικία μόλις 63 ετών.

Η ηθοποιός το τελευταίο διάστημα έδινε μάχη με την επάρατη νόσο, αλλά τελικά δεν κατάφερε να βγει νικήτρια, καθώς η κατάστασή της ήταν μη αναστρέψιμη.

Από το πλευρό της δεν έλειψε ο σύζυγός της, ο άνθρωπος που της χάρισε την απόλυτη ευτυχία, γι’ αυτό και αποσύρθηκε από τον χώρο τη δεκαετία του ’90 προκειμένου να αφοσιωθεί στην οικογένειά της.

Η όμορφη ηθοποιός, δεν απασχόλησε ποτέ τις στήλες των εφημερίδων και η ίδια άλλωστε απέφευγε να μιλά, παρά μόνο μέσα από τους ρόλους που αναλάμβανε να διεκπεραιώσει.

Τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα

Η ηθοποιός, που βγήκε στον καλλιτεχνικό χώρο το ’70, ήταν πραγματικά «Κορίτσι για αφίσα», όπως τιτλοφορείται και η βιντεοταινία που γύρισε το 1985. Ωστόσο, ουδέποτε χρησιμοποίησε την εξωτερική της εμφάνιση. Ηταν σεμνή και ταπεινή και πάντα χαμογελαστή. Έτσι τη θυμούνται οι συνάδελφοί της...

Οι συμμετοχές της σε ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου

Η Μαίρη Φαρμάκη είχε μεγάλη συμμετοχή στον ελληνικό κινηματογράφο. Επαιξε στις ταινίες «Η ταξιτζού», «Ο νάνος και οι επτά Χιονάτες», «Αγάπησα μια πολυθρόνα», «Το φρούριο των αθανάτων», «Ενα αγόρι αλλιώτικο απ’ τα άλλα», «Η κρεβατομουρμούρα», «Ο Μανωλιός ξαναχτυπά», «Ο τρελοπενηντάρης», «Αιχμάλωτοι του μίσους», «Η Αλίκη δικτάτωρ», «Ο ποδόγυρος», «Και ξανά προς τη δόξα τραβά», «Θανάσης ο αισιόδοξος» κ.ά, ενώ πρωταγωνίστησε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις υπηρετώντας την ελληνική κωμωδία.

Σήμερα βρίσκεται στη γειτονιά των αγγέλων, ανάμεσα σε πολλούς τύπους και χαρακτήρες που έπαιζαν στη «Γειτονιά» του Πρετεντέρη, που τόσο άγγιξε την ψυχή του κόσμου και εκτίναξε στα ύψη την τηλεθέαση την εποχή εκείνη.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου (πηγή: Ζούγκλ@)

Δεν υπάρχουν σχόλια: