Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ: Η ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΜΟΥ.Για πρώτη φορά, στην ιστορία του Νεοελληνικού θεάτρου, παρουσιάζεται σε θεατρική μορφή η ζωή ενός σπουδαίου και συνάμα ιδιόρρυθμου καλλιτέχνη. Του ρομαντικού γλύπτη, Γιαννούλη Χαλεπά.

http://www.theatroland.com/2011/10/18/%C2%AB%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CF%80%CE%AC%CF%82-%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CF%85%C2%BB/

«Γιαννούλης Χαλεπάς, η Κοιμωμένη μου»Για πρώτη φορά, στην ιστορία του Νεοελληνικού θεάτρου, παρουσιάζεται σε θεατρική μορφή η ζωή ενός σπουδαίου και συνάμα ιδιόρρυθμου καλλιτέχνη. Του ρομαντικού γλύπτη, Γιαννούλη Χαλεπά.
Μια μοναχική βασανισμένη ψυχή, με ανατριχιαστικές καταστάσεις, φτωχικά χρόνια, δραματικά περάσματα, περιπλανήσεις, θάνατοι, απορρίψεις και στο τέλος η μεγάλη δικαίωση. Ένας άντρας που στα 25 του έφτιαξε την Κοιμωμένη και στα 37 του νοσηλεύεται στο ψυχιατρείο της Κέρκυρας για 14 χρόνια!!! Όμως ο Γολγοθάς του μεγάλου γλύπτη, δεν έχει τέλος…
Όταν επιστρέφει στην γενέτειρά του, στον Πύργο της Τήνου, οι χωριανοί του τον θεωρούν τον τρελό του χωριού και κάποιοι δεν διστάζουν να τον στέλνουν ακόμα και για θελήματα. Εν τούτοις, παρέμεινε ένας άνθρωπος της τέχνης, έστω κι αν ήταν ο ίδιος άνθρωπος που μάζευε τις γόπες των άλλων από το χώμα, γιατί δεν είχε ούτε τσιγάρο. Κι όταν πια φτάνει 65 χρονών και πεθαίνει η μάνα του, αυτός «ξαναγεννιέται» κι αρχίζει και πάλι να δημιουργεί.
Ένα έργο γεμάτο συγκρούσεις και ανατροπές, καθώς ο μεγαλύτερος αντίπαλός του είναι η μητέρα του, αλλά και η υποτίμηση που χρεωνόταν από τους οικείους του. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά θεατρικά έργα του Έλληνα συγγραφέα, του Γιώργου Α. Χριστοδούλου, που έχει τιμηθεί με το βραβείο Κρατικού θεάτρου.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόρτζος
Σκηνικά-κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
Μουσική : Κώστας Αγουρίδης
Φωτισμοί: Τάκης Ποδαρόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Μάχη Παπαδοπούλου
ΠΑΙΖΟΥΝ (με σειρά εμφάνισης): Γιούλη Ζήκου (Μάνα), Πέτρος Αποστολόπουλος (Γιαννούλης Χαλεπάς), και η Ανδρομάχη Παπαδοπούλου (ανιψιά)
Παραστάσεις: Τετάρτη και Κυριακή – 20.30 (λαϊκή), Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο – 21.30.
Τιμή εισόδου: 18 ευρώ, λαϊκή και φοιτητικό 15 ευρώ
ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ- ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΡΤΖΟΣ
Κυψέλης 15, Κυψέλη. Τηλ.: 210 8812289 

Δεν υπάρχουν σχόλια: