Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΠΟΥΦΟΝΩΝ, ''ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΥΣΤΕΡΙΑΣ'', ΤΗΣ ΒΙΛΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ BROADWAY, TH ΔΕΥΤΕΡΑ, 27/1/14. ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ (ΑΝΝΑ ΦΟΝΣΟΥ,ΜΕΛΠΩ ΖΑΡΟΚΩΣΤΑ...) ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΝ ΜΠΟΥΦΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΠΟΥ ΚΑΥΤΗΡΙΑΣΕ ΜΕ ΒΙΤΡΙΟΛΙΚΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΠΟ ΤΟ 1821 - ΣΗΜΕΡΑ).



          ''ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΥΣΤΕΡΙΑΣ'', ΤΗΣ ΒΙΛΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ BROADWAY, 





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΠΟΥΦΟΝΩΝ, ''ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΥΣΤΕΡΙΑΣ'', ΤΗΣ ΒΙΛΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ BROADWAY, TH ΔΕΥΤΕΡΑ, 27/1/14.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΠΟΥΦΟΝΩΝ, ''ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΥΣΤΕΡΙΑΣ'', ΤΗΣ ΒΙΛΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ BROADWAY, TH ΔΕΥΤΕΡΑ, 27/1/14.


















''ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΥΣΤΕΡΙΑΣ'', ΤΗΣ ΒΙΛΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΠΟΥΦΟΝΟΙ)






ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΟΥΦΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ''ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΥΣΤΕΡΙΑΣ'', ΤΗΣ ΒΙΛΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ (21:00, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ 8/2/14) ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ (19:30), ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ BROADWAY.

Η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΥΓΗ / ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
1/2/14
Είμαστε όλοι μας μπουφόνοι
(Αγάπη, Ξύλο, χρώμα, 2012 (λεπτομέρεια))

Ψεύτες πολιτικοί μερικές φορές καλούνται θεατρίνοι. Τι γίνεται όμως όταν οι θεατρίνοι κάνουν τους ψεύτες πολιτικούς; Στη σκηνή του Θεάτρου Μπρόντγουαιη, στο τέλος μίας μακρόστενης αίθουσας κόκκινων καθισμάτων, ξαναζωντανεύει ένα αυθεντικό μπουφόνικο θέαμα. Ο τίτλος του, «Διαγώνισμα Ευρωπαϊκής Υστερίας». Το έργο, γραμμένο από τη Βίλη Σωτηροπούλου, ενσαρκώνει με κεντρικό πρόσωπο την ίδια, την σύγχρονη Ελλάδα, που εξετάζεται στο μάθημα της Ευρωπαϊκής Ιστορίας. Οι υπόλοιποι ηθοποιοί, που συμμετέχουν ντυμένοι ως άστεγοι, απωθητικοί -και συμπαθητικοί συγχρόνως- παραμορφωμένοι αλήτες, δημιουργούν ένα θέαμα ανατρεπτικής αντι-ευρωπαϊκής ευφράδειας, ρητορικής και κινησιακής. Το έργο, καρναβαλικό και κριτικό απέναντι σε κάθε κατασταλτική αποικιοκρατική δύναμη, είναι καταρχήν σατιρικό, ένα αυθεντικά λαϊκό θέαμα με στόχους εγερτικούς και στοχαστικούς. Η ιστορική διαμόρφωση της σύγχρονης Ελλάδας παρακολουθείται γραμμικά κατά τα φαινόμενα, στην ουσία όμως επιλεκτικά και ερμηνευτικά. Άλλωστε, η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται και η μητέρα Ελλάδα έχει πάρει το μάθημά της και καλείται ακόμα μία φορά να διαγωνιστεί σε αυτό.
Με τις τυπικά κωμικές Μεγάλες Δυνάμεις να καθορίζουν την ύπαρξή της, η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα μια φορά ενώπιον εντολών να που την ωθούν σε μία προκαθορισμένη από τρίτους μοίρα. Η Γερμανία στην εκπληκτική κωμικά ναζιστική της μεταμφίεση, η Γαλλία στην σεξουαλικά εμφαντική της ανωτερότητα, η Αγγλία, με τον νανισμό κάθε συμπόνιας απέναντι στις αποικίες, η μεσογειακή Ιταλία στην κρυφο-φασιστική της εξάρτηση, η Ρωσία στην αρκτική της χωριατιά, η φαινομενικά ανεγκέφαλη γουεστερνική Η.Π.Α., εκτίθενται σε όλη τους την αστεία δολιότητα και περιβάλλουν μια Ελλάδα καταβεβλημένη, αλλά πονηρή και αυτοσαρκαστική. Και όμως, το Δ.Ε.Υ δεν είναι επιθεώρηση, αλλά ένα θέαμα απολύτως αντι-τηλεοπτικό, ενοχλητικό και οικείο. Αξίζει να το δούμε για να καταλάβουμε ποιοι πραγματικά είμαστε, όπως καταλαβαίνουμε την αλήθειά μας όταν βλέπουμε τον εαυτό μας στους καθρέφτες του τσίρκου.



ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ / ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ http://www.episkinis.gr
Συντάχθηκε απο τον/την Μαρία Κυριάκη   
Διαγώνισμα ευρωπαϊκής υστερίας
της Βίλης Σωτηροπούλου

Οι Μπουφόνοι που μας έρχονται από το Μεσαίωνα. Ήταν δύσμορφοι και ήταν ανατρεπτικοί, έζησαν και έδρασαν παίζοντας τις αιχμηρές σάτιρες τους στα χωριά αλλά και στις Αυλές, ενώπιον ευγενών και βασιλιάδων. Ανήκουν στα «κακά παιδιά» του θεάτρου που φύσει και θέσει δικαιούνταν να σατιρίζουν. Στο έργο αυτό η μικρή Ελλάδα δίνει διαγώνισμα ευρωπαϊκής υστερίας.
Το ’21 το ’12, το ΄22, το ΄40, το ΄45 και βάλε αλλά και σήμερα, παντού και πάντα η μικρή Ελλάδα, διατρέχει την ιστορία ηρωική, διχασμένη κι αγκαλιασμένη σφιχτά από τις προστάτιδες δυνάμεις, τους «φίλους» της…

Η μικρή Ελλάδα δίνει εξετάσεις στις μεγάλες δυνάμεις και με την ευκαιρία επιχειρεί μια αναδρομή στην ιστορία ενώ ταυτόχρονα θίγει τα οικεία και τα ξενόφερτα δεινά μας. Η παράσταση διαθέτει όλη τη ζωντάνια, την αθωότητα και την ευθυκρισία μιας μπουφόνικης περφόρμανς ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τα κλασσικά στοιχεία της μοντέρνας επιθεώρησης, σατιρίζοντας ανελέητα την κρίση, την διχόνοια, τον ρόλο των μεγάλων δυνάμεων στην ιστορία της χώρας μας και τον εθνικό μας θρήνο που σπάνια τα καταφέρνει να μεταστραφεί σε οργή και εξέγερση. Το κείμενο, έξυπνο, γρήγορο, αστραφτερό γεμάτο αποχρώσεις κι ανατροπές προκαλεί όχι μόνο γέλιο αλλά και συγκίνηση ενώ οι μουσικές παρεμβάσεις δημιουργούν μια δεύτερη δυναμική σε αντιδιαστολή με τις δράσεις και τους μονολόγους. Οι ηθοποιοί με κινησιολογική κι ερμηνευτική ευχέρεια, ενσαρκώνουν τους παράξενους αυτούς θεατρίνους του μεσαίωνα και ταυτόχρονα ταυτίζονται μαζί τους για να ερμηνεύσουν τους ρόλους του έργου, σ’ ένα παιχνίδι θεάτρου με διπλή υπόσταση κι ενδιαφέρουσα διάδραση.

Το συνολικό δρώμενο, άριστα οργανωμένο και σκηνοθετημένο με μια λιτότητα που αντικατοπτρίζει τους όρους ενός θεάτρου δρόμου ακόμα κι όταν παρουσιάζεται σε σκηνή (όπου και το είδα εγώ) διαθέτει πολλές αρετές και κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή είτε αυτός είναι μυημένος είτε όχι, αφού φέρει κρυστάλλινη την παράδοση του λαϊκού θεάματος που ξεπηδάει μέσα από το αίσθημα του λαού για να ανταποκριθεί στην αρχέγονη, διαχρονική και διεθνή αίσθηση δικαίου, εξισορροπώντας τις αιώνιες αντιθέσεις ανάμεσα στον εξουσιαστή και τον εξουσιαζόμενο, δίνοντας λόγο και δικαίωμα έκφρασης στον καταπιεσμένο, στον παράφρονα, στο παιδί και στον περιθωριακό εαυτό που όλοι λίγο πολύ κρύβουμε μέσα μας καθώς επώδυνα επιδιώκουμε να ενταχθούμε σ’ ένα κοινωνικό δεδομένο που μας ευτελίζει και μας αλλοτριώνει. Τα υπέροχα κουστούμια αποτελούν λειτουργικό κομμάτι της περφόρμανς, ενισχύοντας αισθητικά αλλά και λειτουργικά το αποτέλεσμα. Η παράσταση παίζεται κατά καιρούς σε δρόμους, πεζόδρομους, στα πλαίσια κάποιων φεστιβάλ και σε μικρές περιοδείες. Αν την πετύχετε κάπου, μην την χάσετε!







diagwnisma4

Ένα μικρό ιστορικό της ομάδας και της ιδρύτριάς της

Η Βίλη Σωτηροπούλου γνώρισε τους μπουφόνους στη σχολή του Philippe Gaulier στο Παρίσι. Συμμετείχε σε μπουφόνικες παραστάσεις στο Παρίσι και στην Αβινιόν και ίδρυσε to 1990 στην Eλλάδα την «Θεατρική Ομάδα Μπουφόνων». Οι μπουφόνοι ήταν από τους πρώτους που ξεκίνησαν το θέατρο δρόμου στη χώρα. Έκτοτε και ως το 2004, οι Μεσαιωνικοί Μπουφόνοι  όργωναν ( ή «καλλιεργούσαν», όπως θέλετε) τους δρόμους, τις πλατείες και τα φεστιβάλ με τις παραστάσεις τους. Φέτος, μετά από οκτώ χρόνια απουσίας επέστρεψαν με τη σάτιρα τους  «Διαγώνισμα Ευρωπαϊκής Υστερίας».
Παλιοί και νέοι μπουφόνοι, συναντιούνται σε αυτή την παράσταση.
Η Βίλη Σωτηροπούλου γράφει τα κείμενα των παραστάσεων της ομάδας. Έχει επίσης γράψει τα έργα « Ιωάννα», εκδόσεις Καστανιώτη, «Γυναίκα loser» εκδόσεις Δωδώνη, « Κάθε Δευτέρα χωρίζουμε;» εκδόσεις Σόκκολη-Κουλεδάκη, διασκευή για παιδιά της « Τρικυμίας» του Σαίξπηρ, Εκδόσεις Παπαδόπουλος, «Υψηλή Μαγειρική των σχέσεων», « Showbusiness», «Πατέρα γιατί με συνέλαβες;» και « Η κοσκινοτρουφίτσα στο δάσος με τα κούτσουρα» έργο για παιδιά.

                                                          
                                                          FACEBOOK

Andromachi Maggie Montzoli: Ωραία παράσταση και ωραία βραδυά!!
Βασίλη, δεν είναι εύκολο αυτό που κάνατε.Είναι είδος που ακροβατεί επικίνδυνα, αλλά ισορρόπησε. Πολύ καλά και έξυπνα τα κείμενα της Βίλυς Σωτηροπούλου και οι ερμηνείες γεμάτες ενέργεια.Συγχαρητήρια!!!!



Michalis Chacharidakis: Καταπληκτική παράσταση, πρέπει όλοι μας να τη δούμε.... Άψογοι ηθοποιοί με ζωντάνια και κέφι.... Με καταπληκτικά μηνύματα..... Συγχαρητήρια σε όλους.... Καλή δύναμη για τη συνέχεια

                                                         
                                              
                            ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παράσταση: Μαθήματα Ευρωπαϊκής Υστερίας, της Β. Σωτηροπούλου

tvxs.gr/node/147670
 



Η παράσταση «Διαγώνισμα Ευρωπαϊκής Υστερίας», της Βίλης Σωτηροπούλου,που από το 2012 έχει γυρίσει σε θέατρα, μπαρ, δρόμους και φεστιβάλ, φέτος εμπλουτισμένη από την συγγραφέα της με νέα κείμενα, σταθμεύει στο Θέατρο Μπροντγουαίη για τα σαββατοκύριακα 18/1 εως 23/2 ( πλην του Σαββάτου 8/2).



Ανήκουν στα «κακά παιδιά» του θεάτρου που φύσει και θέσει δικαιούνταν να σατιρίζουν..



Σήμερα έρχονται να σατιρίσουν τα κακώς κείμενα της σύγχρονης ιστορίας της Ευρώπης και κυρίως της χώρας μας, από το 1821 εως σήμερα.



Βιογραφικό Ομάδας
Οι Μπουφόνοι, οι σωματικά δύσμορφοι γελωτοποιοί του Μεσαίωνα, δε ρίχτηκαν στον Καιάδα ούτε στην φωτιά.. Τους χαρίστηκε το δώρο της ζωής με αντάλλαγμα να διασκεδάζουν ευγενείς και βασιλείς.. Ζούσαν εξόριστοι – κατά προτίμησιν σε βαλτότοπους – κατέβαιναν όμως στα χωριά και στις πόλεις για να βγάλουν τα προς το ζην παίζοντας ανατρεπτικές παραστάσεις μπροστά στο λαό αλλά και στην Αυλή του βασιλιά. Πανέξυπνοι, καυστικοί και σατιρικοί, φύσει και θέσει κακοί, συνόψιζαν τη θεώρηση του κόσμου στη φράση: «υπάρχουμε εμείς και οι άλλοι, οι κανονικοί».
Η Βίλη Σωτηροπούλου γνώρισε τους μπουφόνους στη σχολή του Philippe Gaulier στο Παρίσι. Συμμετείχε σε μπουφόνικες παραστάσεις στο Παρίσι και στην Αβινιόν και ίδρυσε to 1990 στην Ελλάδα την Θεατρική Ομάδα Μπουφόνων. Ήταν από τους πρώτους που ξεκίνησαν το θέατρο δρόμου και αγωνίστηκαν για να γίνει θεσμός. Εως το 2004, με 15 σατιρικές παραστάσεις όργωναν ( ή «καλλιεργούσαν», όπως θέλετε) , δρόμους, πλατείες και φεστιβάλ. Φέτος η Κρίση διέταξε την επάνοδό τους.

Παράσταση
Κείμενο- σκηνοθεσία: Bίλη Σωτηροπούλου

Κοστούμια: Σπύρος Κωτσόπουλος, και ο θίασος

Παίζουν: Bαγγέλης Ανδρέου, Κατερίνα Γιωτάκη, Μαριάννα Ζώγε, Μίνα Λαμπροπούλου, Αλέξης Μαρτζούκος,, Βασίλης Σαμαριτάκης, Βίλη Σωτηροπούλου, Στέλλα  Τροκάνα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 105΄(με διάλειμμα )
ΣΆΒΒΑΤΟ 9 μ.μ και ΚΥΡΙΑΚΗ 7.30 μ.μ
Τιμές εισιτηρίων : 15 γενικό, 10 φοιτητές, άνεργοι, ανω των 65.
Θέατρο Broadway Αγ. Μελετίου 61 & Πατησίων, 2108620231





Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

40 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ (ΕΡΑΣΤΕΣ) ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ'',ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ΣΑΜΑΡΙΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ 2014








ΣΤΗΝ 13Η ΕΚΠΟΜΠΗ (ΔΕΥΤΕΡΑ 30/12/13), ''ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ'', ΣΤΟ DAILYTVRADIO.GR, ME TOΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ΣΑΜΑΡΙΤΑΚΗ, 40 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΥΧΗΘΗΚΑΝ (ΓΡΑΠΤΩΣ) ΓΙΑ ΤΟ 2014. ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΙΛΗΣΑΝ ΖΩΝΤΑΝΑ, Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ. Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΗΘΟΠΟΙΟ, ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ 2014 ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!









                    Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΕΥΧΗΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ


                               Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ, ΧΑΡΗ ΑΡΖΟΓΛΟΥ


40 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ (ΕΡΑΣΤΕΣ) ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ, 'ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ'', ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ΣΑΜΑΡΙΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ 2014


Άννα Φόνσου: 
Βασίλη, σου εύχομαι ό,τι καλύτερο για σένα και την εκπομπή σου, αλλά και για τους ακροατές σου, γιατί ενδιαφέρεστε για τα πολιτιστικά του τόπου και ο πολιτισμός είναι ό,τι μας έχει απομείνει, είναι η βιτρίνα του τόπου μας.
Το 2014 εύχομαι να βγει η πατρίδα απ΄  τα αδιέξοδο που μας έχουν βάλει και να ξαναβρούν οι έλληνες το χαμόγελό τους.
  



 



Χλόη Λιάσκου: Τα δώρα της καινούργιας χρονιάς για όλο τον κόσμο να είναι,,,,,,Ειρήνη,σωματική και ψυχική υγεία,αγάπη και σεβασμό για τον άνθρωπο και την φύση,μετροέπεια,συμπαράσταση σε αυτόν που έχει ανάγκη και....... υπομονή και αντοχή.''.......ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!








  • Ντίνος Καρύδης: Εύχομαι μέσα στο 2014 να βγούμε από την οικονομική κρίση γιατί έχουμε την ωραιότερη χώρα στον κόσμο'καί έναν σπουδαίο λαό που αξίζει καλύτερης τύχης!













Ελένη Ζιώγα: Για την νέα χρονιά εύχομαι να δούμε μέσα μας την αλήθεια. Να ενώσουμε την αλήθεια μας μ΄εκείνη του διπλανού. Κι έπειτα να καταφέρουμε να κοιτάξουμε όλοι μαζί το κοινό μας πεπρωμένο. Κι αν είναι δυνατόν να ξαναρχίσουμε να κτίζουμε τον κόσμο εντός κι εκτός μας αγνό και φρέσκο , σαν θαλασσινό μελτεμάκι. Υψηλό και ρωμαλέο σαν Ηπειρώτικο βουνό. Γλυκό και λαμπερό σαν την Ελλάδα που στα όνειρά μας αγαπήσαμε. Χρόνια Πολλά.









Γιώργος Γεωργίου: Αγαπητοί φίλοι κάθε χρόνο ευχόμαστε τα αυτονόητα κι αυτό γιατί θεωρούμε ότι είναι εφικτά για να γίνουν... όπως Υγεία-ειρήνη-Πραγματική Δημοκρατία εργασία κ.α. αλλά δυστυχώς βλέπουμε κάθε χρόνο να μην εκπληρώνεται τίποτα απ΄τις ευχές μας.... Πού σημαίνει ότι το μόνο που εύχομαι για το 2014 είναι να εκπληρωθούν οι ευχές των προηγούμενων χρόνων... Στο κάτω-κάτω αυτό μας το χρωστάνε τα έτη που περάσανε. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΙ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ.

 






ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΑΛΙΔΟΥ: ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΙΖΕΡΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΕΡΑΝ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ... ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΤΟ 2014 ΝΑΝΑΙ ΜΙΑ ΤΥΧΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ..ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΣΚΑΣΕΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΣΑΣ ... ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ..ΦΙΛΩ ΣΑΣ ..

 








Σπύρος Μπιμπίλας: Βασίλη μου χρόνια πολλά... ευχαριστως θα μιλούσα ζωντανά αλλά έχω παράσταση στο θέατρο ημέρας μέχρι τις 11.... σου στέλνω ευχές για να τις διαβάσετε...
 Έυχομαι πρώτα απ όλα υγεία και κουράγιο για να αντέξουμε την άθλια κρίση που μας επιβάλουν να ζήσουμε, επαγρύπνηση, αγωνιστικότητα και να ειμαστε έτοιμοι για ότι χειρότερο μας ετοιμάζουν...

 







Πάνος Σκουρολιάκος: Από καρδιάς ευχές για μια καινούρια χρονιά, που θα είναι στα αλήθεια καλύτερη από την προηγούμενη. Κρατώντας το πείσμα μας και την αισιοδοξία μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να βάλουμε όλοι μαζί μια αληθινή κόκκινη γραμμή στη μαυρίλα που μας επέβαλαν. Να κάνουμε το θέατρο ξανά έναν χώρο όπου ο ηθοποιός θα αισθάνεται αξιοπρεπής όχι μόνο λόγω της δικής του κατάθεσης ψυχής, αλλά και απολαμβάνοντας πραγματικά αυτό που του αξίζει. Να κάνουμε το θέατρο ξανά ζωντανό εργασιακό χώρο όπου οι άνθρωποι του δεν θα αντιμετωπίζονται σαν περίεργα όντα που έχουν το θράσος να θέλουν να ζουν από αυτό! Θέατρο από την ψυχή μας για τον νου και την ψυχή της κοινωνίας. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!

 







Βίλη Σωτηροπούλου: Εύχομαι κατ αρχήν να έχουμε υγεία και αγάπη, αισιοδοξία και χαμόγελο, και να δημιουργούμε με χαρά και με αλληλεγύη κάνοντας όλη τη χρονιά θετικά βήματα, ίσως και άλματα! Και μερικές ευχές με γεωγραφική κατανομή... εύχομαι οι χώρες του νότου να βρουν την δύναμη και την ισορροπία τους και οι χώρες του βορρά το μέτρο!!











ΟΙ ΜΠΟΥΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΒΙΛΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ''ΧΤΥΠΟΥΝ'' ΚΑΙ ΤΟ 2014 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ BROADWAY ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΥΣΤΕΡΙΑΣ.








 


Γιούλη Ζήκου: Βασίλη μου εύχομαι Χρόνια πολλά ,καλά θεατρικά, γιατί το θέατρο μας ανθρωπίζει και γεμίζει τις ψυχές μας . Υγεία σε όλο τον κόσμο και λευτεριά στην πατρίδα μας.




 






 


Πέτρος Αποστολόπουλος: Οι ευχές μου: "Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά. Οι εποχές είναι για όλους δύσκολες, μα νιώθω πως η καλύτερη αντιμετώπιση είναι να είμαστε αισιόδοξοι και να μη χάνουμε την ελπίδα μας. Ο αγαπημένος μου γλύπτης Γιαννούλης Χαλεπάς, έζησε μια ζωή με πολλές και σκληρές δοκιμασίες, μα κατάφερε να δικαιωθεί έστω και αργά. Έτσι κι ο καθένας μας που δοκιμάζετε από τις αντιξοότητες της εποχής μας, αν πιστεύει, αγωνίζεται, σκέφτεται και ελπίζει, θα δικαιωθεί!!! Καλή Χρονιά!!! Με αγάπη Πέτρος Αποστολόπουλος."



 

                                                                           Η ΜΑΡΙΤΑ ΡΙΤΖΙ ΑΗ ΒΑΣΙΛΙΝΑ
                                                                                                                                                                                                                             Μαρίτα Ρίτζι: ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ 2014 ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ !!!





Δημήτρης Καρατζιάς: Τις Θερμότερες ευχές μου για ένα 2014 γεμάτο υγεία, χαρά, δημιουργία και πολύ λιγότερη ανεργία!!!! Καλή πρωτοχρονιά Βασίλη...


 











Μαίρη Μπαρκουλη: ΓΙΑ ΤΟ 2014 ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ,,,ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ,,,











Μαρία Δημητριάδου: ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΒΑΣΙΛΗ ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΗΣ!!!!!! ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΥΓΕΙΑ,ΧΑΡΑ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ..........ΝΑ ΞΑΝΑΛΑΜΨΕΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΝΑ ΑΝΘΙΖΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ......... ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!! Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ






  



Ράνια Πρέβεζα: Αφού η πραγματικότητα είναι τοσο ζοφερή, ας οραματιστουμε με την εισοδο του 2014, ο,τι καλυτερο για μας και τους γυρω μας. Ο υλικος κοσμος ακολουθει τη σκεψη αν το πιστεψουμε βαθια. Καλη μας Χρονια!!!






  
Κορίνα Αντωνοπούλου: Καλή και δημιουργική Χρονιά! Υγεία στις στέγες μας. Αγάπη στις καρδιές μας. Μ' ένα τραγούδι να φεύγουν οι πίκρες, μ' ένα ποίημα να γεμίζουν γλύκα οι μέρες μας..! Εύχομαι πάντα επιτυχίες στον σταθμό σας και οι "νοικοκύριδες" Χρόνια Πολλά να ζήσουν !!!!!




Γιώργος Αλουπογιάννης: Εύχομαι σε όλους μας, ο καινούριος χρόνος να μας γεμίσει με αγωνιστικότητα και επιμονή, με αγάπη για το συνάνθρωπο και στοργή για τους αδύναμους, με πάθος για ζωή, πάθος για έρωτα, πάθος για δικαιοσύνη, πάθος για ελευθερία της ψυχής και της βούλησης....και τέλος, εύχομαι πολές πολλές προσωπικές στιγμές ευτυχίας. Η ευτυχία βρίσκεται γύρω μας παντού..μην το ξεχνάμε! Χρόνια πολλά, ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος!

 



ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΘΕΑΤΡΟΥ:

 




Χατζηδάκης Γιώργος: Για τον καινούργιο χρόνο να ευχηθούμε να αιθριάσει ο ορίζοντας, να αραιώσει το νέφος όχι για τα αναπνευστικά προβλήματα, αλλά για να μπορέσουμε να διακρίνουμε καθαρά προς τα πού πάμε και ως σύνολο και ατομικά ο καθένας. Με σημείο οράσεως την τέχνη και πιο ειδικά το θέατρο, να κοιτάξουμε προσεκτικά, με προοπτική το μέλλον και να δούμε, να δούμε επιτέλους και νομίζω πως σ' αυτή την ευχή και την προτροπή, κλείνεται η ουσία της δικής μου ευχής: Εύχομαι σε όλους να δούμε, να ξεχωρίσουμε, να διακρίνουμε και να καταλάβουμε....

 









Μαίη Σεβαστοπούλου: Βασίλη μου ας είναι αυτή η καινούργια χρονιά μια ευχάριστη έκπληξη για όλους μας. Να ξεχάσουμε όλα τα δυσάρεστα και να πορευτούμε πια με ηρεμία και αξιοπρέπεια. Χρόνια Πολλά και σε σένα για τη γιορτή σου.

 













Πένυ Παπουτσή: ΒΑΣΙΛΗ ΜΟΥ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ!! ΜΙΑ ΕΥΧΗ:Ο χρόνος είναι απροσμέτρητο μέγεθος όπως και το θέατρο. Και τα δύο χάνονται στιγμή τη στιγμή. Εύχομαι να μας αφήσουν γεύσεις και χρώματα. Αλήθειες ωραίες σαν ψέματα, για να μπορούμε να αντέχουμε τις απώλειες και το νέο που έρχεται ορμητικά.









Μαρία Βασιλείου:. Είθε το ήθος να ποιείται και εκτός σκηνής και ν' αναγνωρίζεται! Να έχετε όλοι την υγεία σας ! χλοη λιασκου: '' Τα δώρα της καινούργιας χρονιάς για όλο τον κόσμο να είναι,,,,,, Ειρήνη, σωματική και ψυχική υγεία, αγάπη και σεβασμό για τον άνθρωπο και την φύση, αμετροέπεια, συμπαράσταση σε αυτόν που έχει ανάγκη και....... υπομονή και αντοχή.''.......ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ>>









Ζωή Ρηγοπούλου: Υγεία και χαρά σε όλους!













Γιώργος Βούρος: Υγεία, Τέχνη και τού χρόνου λεύτερη ξανά πατρίδα!











Κώστας Ζωγραφόπουλος: Βασίλη μου, και εγώ θα στείλω μια ευχή στην γεμάτη θεατρικό πάθος εκπομπή σου. Εύχομαι λοιπόν, κατά την σύμβαση του λόγου, όλες μας οι προσμονές που ικετεύουν το ασαφές άγνωστο χωρίς επίγνωση της ατομικής μας ευθύνης με τη λέξη "εύχομαι", να αντικατασταθούν και το συνειδητό "θέλω" και "αξίζει" για τον καθένα από εμάς. Τότε ίσως τα "λιγότερα" πάρουν άλλη αξία στην νέα μας φιλοσοφία για τη ζωή... Είθε καλές Χρονιές επίγνωσης να έχουμε!
  




Καλαπόδη Γεωργία: "Η αφετηρία του θεάτρου είναι η ποίηση και η μαγεία" είχε πει ο Κουν. Δανείζομαι τα λόγια του για να ευχηθώ σε όλους όσους ασχολούνται με το θέατρο να είναι καλά και να μας χαρίζουν με τη τέχνη τους και τη Νέα Χρονιά τη μαγεία και τη ποίηση που δίνει ένα ξεχωριστό νόημα στη ζωή μας. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

 

Chris Kannavos: αίσιο και ευτυχές το νέο έτος 2014.αγάπη, ειρήνη, δικαιοσύνη ας επικρατήσει σε όλο τον κόσμο



Δημήτρης Καρυώτης: χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία και κάθε θεατρική επιτυχία!!!

 

Ανδρέας Ανδριόπουλος: Υγεία, ευτυχία και δικαιοσύνη !

 


Δημήτρης Καλαμπαλίκης: Χρόνια Πολλά και Καλά! Υγεία, Ευτυχία και Αγάπη για όλο τον κόσμο!
 



 





Πάνος Κατέρης: Υγεία και αγάπη !!! Μαρία Καραμπούλη: Χρόνια πολλά, με υγεία ! Του χρόνου πάλι όλοι εδώ, χωρίς απώλειες!!

 










Πολυτιμη Αλεξανδρα Καλομοιρη: Βασιλακο μου υγεια, αγαπη, ερωτα, ονειρα και πολλα χαμοοοοοοογελα!!!!!Να φωτισουν και παλι ολων μας τα προσωπα!!!

 









Μπέτυ Θεοφίλου: Υγεία - Κατανόηση κι Αλληλεγγύη στους δύσκολους τούτους καιρούς...

 


Stratos Delis: ΑΓΑΠΗ !!!!!!! ΥΓΕΙΑ !!!!!!!!!!ΧΑΡΑ !!!!!!!!!!ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΟΛΩΝ !!!!!!!!!!!!!


 
Ευαγγελια Αμπατζόγλου: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΛΥΠΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!

 


Μαρία Καραμπούλη: Χρόνια πολλά, με υγεία ! Του χρόνου πάλι όλοι εδώ, χωρίς απώλειες!!




Αντώνης Τσάτας: Kαλή Χρονιά με υγεία και καλή επιτυχία στην εκπομπή και τη χρονιά που έρχεται!!  





Βασίλης Σαμαριτάκης: Και για να μη δώσω δικαιώματα σε κάποιον να με κατηγορήσει πως ποιώ τη νύσσαν (κοινώς: πως κάνω την πάπια), να σας ευχηθώ λοιπόν κι εγώ με τη σειρά μου. Πρώτα  απευθυνόμενος στους ανθρώπους του θεάτρου… να δανειστώ κι εγώ τα λόγια του μεγάλου Κουν: ''ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑΣ ΠΛΑΤΥΣ,ΨΥΧΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΚΑΙ ΑΚΕΡΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. ΜΟΝΟΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΣ. ΜΑΖΙ ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΩΣ ΜΟΡΦΗ ΤΕΧΝΗΣ, ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΣΥΓΚΙΝΗΘΟΥΜΕ,Ν'ΆΓΓΙΞΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ, ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΑ ΜΟΡΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟΥ...''. Aς προσπαθήσουμε όλοι μας να ακολουθήσουμε τη συμβουλή του Κουν. Και γενικά τώρα και πάνω στην ίδια προσπάθεια για ένα καλύτερο κόσμο και για μία καλύτερη Ελλάδα, να γίνουμε πρώτα εμείς καλύτεροι, πιο ανθρώπινοι και αλληλέγγυοι και πιο δημιουργικοί, στηριζόμενοι στα δικά μας πόδια. Έτσι μόνο θα ανακτήσουμε τη χαμένη μας αξιοπρέπεια και θα απελευθερωθούμε από τα δεσμά που μας έχουν επιβάλει οι άλλοι (έχοντας βοηθήσει σε αυτό κι εμείς οι ίδιοι βέβαια). Καλή χρονιά σε όλους και καλά ξεμπερδέματα (ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ)!!!!!




 Ο σύνδεσμος για την εκπομπή (κάθε Δευτέρα Ζωντανά στις 21:00-22:00 και κάθε Πέμπτη, σε επανάληψη, στις 23:00-24:00)
http://www.dailytvradio.gr/live-radio