Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΤΟΥΖΟΣ (1936-2013)

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΤΟΥΖΟΣ (1936-2013)





Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Οκτωβρίου 1936 και απεβίωσε στις 29 Απριλίου 2013. Σπούδασε ηθοποιός στη Σχολή Τάκη Μουζενίδη.
Συμμετείχε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, κυρίως τη δεκαετία του '60, και θεωρήθηκε ως ζεν πρεμιέ της εποχής. Απέκτησε δύο παιδιά, τον Στηβ και την Τέτα, τα οποία ακολούθησαν και αυτά για ένα διάστημα, με σημαντική επιτυχία, το επάγγελμα του ηθοποιού. Από το 1967 και για 13 χρόνια έμεινε με την οικογένεια του στην Αμερική όπου σπούδασε σκηνοθεσία.
Υπήρξε για αρκετό καιρό επιχειρηματίας του θεάτρου Μπρόντγουεϊ στην οδό Αγίου Μελετίου στην Κυψέλη, το οποίο αναγκάστηκε να παραχωρήσει στην ηθοποιό Κάτια Δανδουλάκη λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπισε. Συμμετείχε ως guest star στις τηλεοπτικές σειρές "Κωνσταντίνου και Ελένης" και "Άκρως Οικογενειακόν". Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε στην ταινία "Μια μέρα τη νύχτα" (2001).

Φιλμογραφία

Μαγική πόλις (1954)... Αποστολόπουλος
Μπαρμπα - Γιάννης, ο κανατάς (1957)... Στέφανος
Έξω οι κλέφτες (1961)... Ανδρέας Αδάμαντας
Αλίμονο στους νέους (1961)... Μανώλης
Όταν λείπει η γάτα (1962)... Άγγελος Φλωράς
Πληγωμένες καρδιές (1963)... Πάνος
Ο άσωτος (1963)... Γιώργος Ντόμπρος
Ο λουστράκος (1964)... Τάκης
Κόσμος και κοσμάκης (1964)... Άγγελος
Η βίλα των οργίων (1964) ... Αλέκος
Έξω φτώχια και καλή καρδιά(1964)... Κώστας Λυρίδης
Φωνάζει ο κλέφτης (1965)... Αντώνης Παπαδόπουλος
Υπάρχει και φιλότιμο (1965)... Γιώργος
Φουσκοθαλασσιές (1966)
Κορίτσια για φίλημα (Φίνος Φίλμς) (1965)... Ανδρέας Ράμογλου
Καρδιά μου πάψε να πονάς (1965)... Γιώργος
Η ιστορία μιας ζωής (1965)... Λάκης Παπαδόπουλος
Φουσκοθαλασσιές (1966)... Αυγουστής
Ραντεβού στον αέρα (1966)... Δημήτρης Νικολάου
Η κοροϊδάρα (1967)... Ανδρέας Ντούζος
Θηλυκό θηριοτροφείο (1984)... Αποστολόπουλος
(ΠΗΓΗ: WIKIPEDIA)

Δεν υπάρχουν σχόλια: