Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΝΘΙΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΕΠΑΞΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΤΕΡΕΩΜΑ! ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2053225

Το βραβείο σεναρίου «Osella» για την ταινία «Αλπεις» απέσπασε ο Ελληνας σκηνοθέτης Γ. Λάνθιμος στην 68η Μόστρα της Βενετίας. Το σενάριο συνυπογράφουν ο σκηνοθέτης και ο Ευθύμης Φιλίππου.
«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα, ιδίως ενόψει των πολύ αντίξοων συνθηκών που έχει να αντιμετωπίσει κάθε ελληνική κινηματογραφική παραγωγή αυτή την περίοδο», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.
Ο κ. Γερουλάνος τόνισε ότι η διεθνής διάκριση των «Aλπεων» στη Βενετία αποδεικνύει για ακόμα μία φορά την αποφασιστικότητα των Ελλήνων δημιουργών να διακριθούν και να αρθρώσουν τον δικό τους λόγο στο διεθνές στερέωμα.
«Και μας κάνει να εντατικοποιήσουμε την προσπάθεια που αρχίσαμε, με τον καινούργιο νόμο για τον κινηματογράφο, να απελευθερώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας και να διαμορφώσουμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις ώστε η νέα γενιά Ελλήνων δημιουργών να μείνει και να δημιουργήσει στον τόπο της, αναδεικνύοντας με τη δουλειά και το ταλέντο της το πιο δυναμικό και εξωστρεφές πρόσωπο της σύγχρονης Ελλάδας», κατέληξε ο υπουργός.
Η ταινία «Aλπεις» θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 27 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: