Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΑΓΩΔΟ, ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ, 70 ΧΡΟΝΙΑ (21/12/1944 - 21/12/2014) ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ (ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ)

ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ-ΕΚΠΟΜΠΗ-''ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ''


https://www.youtube.com/watch?v=FKemedLXyeA&feature=youtu.be




Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΑΓΩΔΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ, ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ, ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ, 70 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ 21/12/1944 - 21/12/2014

ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΑΓΩΔΟΣ, ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ (ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ), 70 ΧΡΟΝΙΑ (21/12/1944 - 21/12/2014)  ΜΕΤΑ ΤΗ ΦΡΙΚΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ.

  Δημοσιεύω το βίντεο με το περυσινό αφιέρωμα της εκπομπής ''Ηθοποιός Σημαίνει Φως'' στο dailytvradio.gr, στη μεγάλη τραγωδό Ελένη Παπαδάκη που δολοφονήθηκε δύο φορές και βιολογικά αλλά και καλλιτεχνικά και ένα σχετικό δημοσίευμα της Χριστιάννας Λούπα, με αφορμή τη θλιβερή επέτειο των 70 χρόνων απο τη φρικτή δολοφονία της Ελένης Παπαδάκη (21/12/1944 - 21/12/2014) Και αυτό γιατί πιστεύω ότι η ιστορία της το χρωστάει, το θέατρο που υπηρέτησε τόσο πιστά και τόσο υποδειγματικά της το χρωστάει. Κάποια στιγμή επιτέλους η μνήμη της Ελένης Παπαδάκη θα πρέπει να αποκαταστασθεί και θα πρέπει να της αποδοθούν οι τιμές που της αξίζουν. Μην ξεχνάμε πως παρολο τον πόλεμο που αντιμετώπιζε και εν ζωή, υπήρξε μία μεγάλη Τραγωδός εφάμμιλης της Κοτοπούλης και της Κυβέλης και ίσως ανώτερη και αυτής ακόμη της μεγάλης και βραβευμένης με 'Οσκαρ, Κατίνας Παξινού. Απλά κάποιοι φρόντισαν να μη ζήσει πολύ ώστε να το διαπιστώσουμε κι εμείς οι ίδιοι. Στην εκπομπή μίλησαν η Μάρω Μπουρδάκου (σεναριογράφος-συγγραφέας) και ο Νίκος Κατράκης (σκηνοθέτης-ηθοποιός). 

Βασίλης Σαμαριτάκης (ηθοποιός-παιδαγωγός-παραγωγός της εκπομπής ''Ηθοποιός σημαίνει Φως'').

Ελένη Παπαδάκη: Μια κορυφαία ηθοποιός και το άδικο τέλος της

Αρχική | Ιστορία | Ελένη Παπαδάκη: Μια κορυφαία ηθοποιός και το άδικο τέλος της
image
Γράφει η Χριστιάννα Λούπα
Αντί μνημοσύνου...

"Μνήσθητι Κύριε: Για την ώρα που η λεπίδα του φονιά άστραψε
κι όλος ο Θεός της Τραγωδίας εφάνη.
Μνήσθητι Κύριε: Για την ώρα που άξαφνα κι οι εννιά αδερφές,
εσκύψαν να της βάλουνε των αιώνων το στεφάνι".Άγγελος Σικελιανός



Εβδομήντα χρόνια πριν, τον Δεκέμβριο του 1944, η Αθήνα είχε μετατραπεί σε ένα απέραντο πεδίο μάχης, όπου αδέρφια σκότωναν αδέρφια, γείτονες κατέδιδαν γείτονες, οδομαχίες ταλαιπωρούσαν τους κατοίκους της πρωτεύουσας και λαϊκά δικαστήρια καταδίκαζαν αθώους ανθρώπους σε θάνατο με συνοπτικές διαδικασίες, καταργώντας κάθε νόμο και δικαίωμα. Άστοχες ενέργειες εκατέρωθεν έγιναν αιτία να χυθεί αίμα αθώων, καθώς η Αθήνα ζούσε έναν απίστευτο εφιάλτη. Έναν εφιάλτη που κράτησε τριάντα τρεις ολόκληρες μέρες.
Αφορμή στάθηκε το αιματηρό συλλαλητήριο της 3ης Δεκεμβρίου στο Σύνταγμα. Την εξουσία έχει πρόσφατα αναλάβει η κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου. Η αστυνομία, με εντολή του Άγγελου Έβερτ, πυροβολεί εναντίον άοπλων διαδηλωτών. Υπάρχουν αρκετοί νεκροί - η κάθε πλευρά ισχυρίζεται τον δικό της αριθμό - και τραυματίες. Τα Δεκεμβριανά έχουν μόλις ξεκινήσει.
Το ΚΚΕ, βλέποντας ότι οι ευκαιρίες για κατάκτηση της εξουσίας λιγοστεύουν επικίνδυνα, καταλαμβανόμενο από πανικό, θα γράψει τη μελανότερη ίσως σελίδα της ιστορίας του, καθώς οι αποφάσεις λαμβάνονται από ένα Διευθυντήριο τύπου Ροβεσπιέρου, με αποτέλεσμα, τα ειδεχθή εγκλήματα και η ομηρία πολιτών να βυθίσουν την πρωτεύουσα στον τρόμο και το πένθος. Ένα θύμα των καιρών, ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα, υπήρξε και η κορυφαία ηθοποιός του θεάτρου Ελένη Παπαδάκη.

Όταν πρωτοδιάβασα την ιστορία της συγκλονίστηκα τόσο πολύ, που άρχισα να αναζητώ διάφορες πηγές που θα μου έδιναν πληροφορίες για τη ζωή της και τον άδικο θάνατό της. Κάποιοι ίσως έχουν διαβάσει το εκπληκτικό βιβλίο του Γιώργου Θεοτοκά «Ασθενείς και οδοιπόροι», που αναφέρεται στη ζωή της μεγάλης τραγωδού, βάσει του οποίου γυρίστηκε και η ομώνυμη σειρά στην τηλεόραση με τη μοναδική ερμηνεία της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη.
Η Ελένη, γεννήθηκε στις 4 Νοεμβρίου του 1903, στην οδό Ιπποκράτους 70Β, σ’ ένα νεοκλασικό σπίτι απ’ αυτά που κοιτώντας τα σήμερα προσπαθούμε να μαντέψουμε την ιστορία των ανθρώπων που τα κατοίκησαν κάποτε. Μεγάλωσε μέσα σε μια οικογένεια διανοούμενων και η ίδια πήρε πολύ καλή μουσική μόρφωση, μιλώντας μάλιστα τέσσερις γλώσσες. Η μεγάλη της αγάπη, ωστόσο, υπήρξε πάντοτε το θέατρο και τελικά παρακολούθησε τα μαθήματα της Δραματικής Σχολής του Ελληνικού Ωδείου ως ακροάτρια.
Επικεφαλής του "Θιάσου των Νέων" το 1931, έπαιξε στην  Kωνσταντινoύπoλη με ενθουσιώδεις κριτικές.
Τότε ο Toύρκoς πoιητής Χαλίλ Φαχρί σε κριτική του έγραψε:
"Είδα μπροστά μου την Ελένη Παπαδάκη ζωντανό σύμβολο της ευγενούς τέχνης, αν και δεν γνωρίζω λέξη ελληνική, ούτε και είχα διαβάσει το έργο, η φωνή, οι κινήσεις της, η μιμική, οι στάσεις της καλλιτέχνιδας αυτής με τη φλογερή ψυχή μου μιλούσαν με λόγια. Άξιον επαίνου η δυναμική της, που τόσο νέα μπορεί και αποδίδει μια ώριμη γυναίκα μάνα".
Το ταλέντο της δεν άργησε να αναγνωριστεί και πολύ σύντομα βρέθηκε να παίζει στο πλευρό «ιερών τεράτων» του θεάτρου, όπως η Μαρίκα Κοτοπούλη, ο Αλέξης Μινωτής, η Κατίνα Παξινού. Οι ερμηνείες της πάντως ως Αντιγόνη, Εκάβη και Κλυταιμνήστρα θα κάνουν το κοινό να παραληρεί, ενώ πλήθος άλλων ρόλων θα την τοποθετήσουν στην κορυφή της πυραμίδας, χωρίς καμία αμφιβολία.
Δυστυχώς όμως, δεν θα αργήσει - διορισμένη πλέον στο νεοσύστατο Εθνικό Θέατρο το 1932 - να βρεθεί αντιμέτωπη με απίστευτες κλίκες, αντιζηλίες και παρασκηνιακές ίντριγκες των καρεκλοκένταυρων της θεατρικής σκηνής, που βλέπουν το ανερχόμενο άστρο της σαν απειλή και προσπαθούν με κάθε τρόπο να την παραγκωνίσουν.
Από την Αγγλία, που είχε πάει με την Κατίνα Παξινού και άλλους ηθοποιούς για να δώσουν κάποιες θεατρικές παραστάσεις, έγραφε σε φίλη της:
«Δεν φαντάζεσαι πόσο «καλλιεργημένο» είναι το έδαφος από την Κατίνα για την Κατίνα… Η κατάστασις πάντοτε αηδής».
Φωτο: Η Ελένη Παπαδάκη ως Εκάβη, Ηρώδειο 1943
Οι διαβολές για το πρόσωπο της Ελένης διασπείρονται συστηματικά  σε μια εποχή που τα μίση και τα πάθη των αντίπαλων ιδεολογιών ταλανίζουν τη χώρα και η «ρετσινιά» της «αντιδραστικής» είναι η πιο σίγουρη μέθοδος όχι μόνο για παραγκωνισμό, αλλά και για πλήρη εξόντωση.
Ως φιλενάδα του κατοχικού πρωθυπουργού Ράλλη άρχισαν να την παρουσιάζουν λοιπόν οι αντίπαλοί της, κάτι που ανάμεσα στο φανατισμό της εποχής βρήκε ισχυρό έρεισμα, μια και ισοδυναμούσε με έγκλημα καθοσιώσεως. Η ίδια πάντως δεν παραδέχτηκε ποτέ μια τέτοια σχέση.
Μία πρόγευση λαϊκού δικαστηρίου αποτέλεσε η «δίκη» του Σωματείου των Ηθοποιών στο θέατρο Διονύσια στις 24 Νοεμβρίου 1944. «Θάνατος στην πουτάνα!», ακουγόταν από πολλά στόματα και η Ελένη Παπαδάκη διαγράφηκε από το Σωματείο. Σε επιστολή που έστειλε ωστόσο, προς τη συνέλευση, μια και η ίδια δεν παρέστη για να απολογηθεί, διαβάζουμε μεταξύ άλλων:
«Κατά πόσον η όλη στάσις μου κατά το διάστημα της κατοχής υπήρξεν «αντεθνική, αντισυναδελφική, εγωιστική και απρεπής», δύνανται καλλίτερον από εμέ να διαφωτίσουν την Συνέλευσιν πολλοί εκλεκτοί συνάδελφοι, οι οποίοι, ασφαλώς θα παρίστανται εις αυτήν, αλλά και πολλοί επίσης διακεκριμένοι συνάδελφοι μη προς εμέ φιλικά διακείμενοι, θα ευρεθούν έστω και κατ’ ιδίαν σκεπτόμενοι ότι εις πολλάς περιπτώσεις η στάσις μου υπήρξε κάθε άλλο παρά αντισυναδελφική ή εγωιστική…».
Πράγματι, η «πριγκίπισσα της μοναξιάς», όπως την αποκαλούσαν, κατά τη διάρκεια της Κατοχής είχε καταφέρει να σώσει κόσμο από τα νύχια των ναζί, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, μεταξύ των οποίων τον γιό του γνωστού βιβλιοπώλη Ελευθερουδάκη και τον γιατρό Γιώργο Μουστρούφα, κατοπινό στέλεχος της Κυβέρνησης του Βουνού. Όμως όλα αυτά ξεχάστηκαν τόσο γρήγορα…
Η αυλαία για την τελευταία πράξη του δράματος έχει πια σηκωθεί. Ο δρόμος είναι έτοιμος για τον τελικό αφανισμό. Η Ελένη δεν υποδύεται τώρα κανέναν ρόλο. Πρωταγωνιστεί στο τραγικό τέλος της ίδιας της ζωής της. Θλιβερές λεπτομέρειες σκηνοθετούν το προσωπικό της δράμα. Την νύχτα της 21ης προς 22α Δεκεμβρίου του 1944, η άτυχη τραγωδός θα συλληφθεί από τον ΕΛΑΣ και θα μεταφερθεί στο διυλιστήριο της Ούλεν στο Γαλάτσι, που έχει μετατραπεί σε κολαστήριο. Ο διαβόητος «καπετάν Ορέστης» θα την καταδικάσει σε θάνατο με τσεκούρι.
Στο απόσπασμα που ακολουθεί, διαβάζουμε τις τελευταίες δραματικές στιγμές της, μέσα από το βιβλίο του Πολύβιου Μαρσάν: «Ελένη Παπαδάκη – Μια φωτεινή θεατρική πορεία με απροσδόκητο τέλος», (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2001)
«Ο Μακαρώνας την παρέλαβε μπροστά στον Ορέστη, ο οποίος είχε διατάξει την εκτέλεση της με το τσεκούρι, όπως γινόταν με τα άλλα πολυάριθμα θύματα. Την διέταξε να γδυθεί, ενώ εκείνη είχε αντιληφθεί ότι πλησιάζει το τέλος της και είχε τρομάξει πολύ. Έτρεμε από το κρύο και το φόβο και κλαίγοντας τους παρακαλούσε. Έβγαλε τη γούνα της, την οποία παρέλαβε ο Ορέστης και όταν τη διέταξε να βγάλει και τα υπόλοιπα ρούχα αναλύθηκε σε δυνατές κραυγές απελπισίας και σε γόους. Όρμησαν τότε σαν αφιονισμένοι πάνω της και μέσα σε έναν καταιγισμό από προπηλακισμούς, την έσυραν κοντά σε ανοιγμένο λάκκο, κι εκεί την έγδυσαν με τη βία. Ο Μακαρώνας ξαφνικά δείλιασε, τον πείραξαν και οι κραυγές της, και τελικά καθίζοντάς την χάμω, τράβηξε το περίστροφό του και της φύτεψε μια-δύο σφαίρες στον αυχένα…».
Ο ίδιος ο εκτελεστής Μακαρώνας – μπακάλης από τους Ποδαράδες - εξ άλλου, που την εκτέλεσε τελικά με περίστροφο, θα δηλώσει αργότερα:
«Δεν λυπήθηκα παρά το γούνινο παλτό της που το πήρε ο Ορέστης».
Όταν στις 26 Ιανουαρίου του 1945 άρχισε η εκταφή των πτωμάτων, αναγνωρίστηκε και το δικό της μαζί με μερικά άλλα σε έναν λάκκο, σε μια πευκόφυτη κατηφόρα. Δυο μέρες αργότερα έγινε η κηδεία της στον Άγιο Γεώργιο τον Καρύτση. Μαθητές της Δραματικής Σχολής απέθεσαν κλαριά πάνω στο φέρετρο, ενώ πλήθος καλλιτεχνικού και πνευματικού κόσμου μέσα σε μια φορτισμένη από πένθος κι αγανάκτηση ατμόσφαιρα, παραβρέθηκε στην κηδεία.
«Ξέρουμε καλά πως ο τόσο άδικος χαμός σου οφείλεται σε καλλιτεχνικό φθόνο. Αυτοί που σε ζήλευαν το έκαναν καθ'υπόδειξη. Σε φάγανε, γιατί δεν μπορούσαν να σε φθάσουν», είπε χαρακτηριστικά ο Θεόδωρος Ανδρουδής.
Ο Αλέξης Σολομός με τον συγκινητικό του επικήδειο εξ άλλου, συμπύκνωσε πολλά μέσα σε λίγες λέξεις:
«…Χρειάζεται να φανούμε μεγάλοι, να φανούμε τέλειοι(…) για να μπορέσουμε να ονομαστούμε χωρίς τύψεις, συνάδελφοι της Ελένης Παπαδάκη(…). Χάσαμε ένα απ’ το πιο τρανά κι απ’ τα πιο σπάνια καυχήματα της ελληνικής σκηνής - χάσαμε έναν καλό φίλο κι έναν ωραίο άνθρωπο(…). Κοιμήσου ειρηνικά, αγαπημένη φίλη… Ίσαμε επάνω δεν φτάνουν μήτε η αρρώστια μιας εποχής, μήτε μιας φυλής η παραφροσύνη. Μια λέξη ακόμα: Συγχώρεσέ μας…».
Ο τάφος της Ελένης Παπαδάκη στο Α΄Νεκροταφείο

Από Palmografos.com: Palmografos.com - Ελένη Παπαδάκη: Μια κορυφαία ηθοποιός και το άδικο τέλος της

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ, ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ'', ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ΣΑΜΑΡΙΤΑΚΗ, ΓΙΑ ΤΟ 2015.

ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΤΟΥ 2015 (ΤΡΙΤΗ 30/12/14), ''ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ'', ΣΤΟ DAILYTVRADIO.GR, ME TOΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ΣΑΜΑΡΙΤΑΚΗ, ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ,  ΕΥΧΗΘΗΚΑΝ (ΓΡΑΠΤΩΣ) ΓΙΑ ΤΟ 2015.  Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΗΘΟΠΟΙΟ, ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ 2015 ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!




                    Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΕΥΧΗΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ


                               Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ, ΧΑΡΗ ΑΡΖΟΓΛΟΥ


ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ, ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ'', ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ΣΑΜΑΡΙΤΑΚΗ, ΓΙΑ ΤΟ 2015


Άννα Φόνσου: 
(Ηθοποιός)
 Βασίλη, σου εύχομαι ό,τι καλύτερο για σένα και την εκπομπή σου, αλλά και για τους ακροατές σου. Καλή συνέχεια με πολλές ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις με ανθρώπους που νοιάζονται και μοχθούν καθημερινά για το καλό του θεάτρου μας.
Το 2015 εύχομαι να αλλάξουν τα πράγματα και  οι Έλληνες να ξαναβρούν το χαμόγελό τους.
  



Μέλπω Ζαρόκωστα :
(ηθοποιός-συγγραφέας) 


Αγαπητέ μου Βασίλη με ευκαιρία την ονομαστική σου εορτή θέλω να στείλω σε σένα και την εκπομπή σου τις πιο θερμές ευχές μου για ένα όλο και πιο λαμπρό μέλλον. Στους δε συμπατριώτες μου, τους ωραίους αλλά και λίγο τρελούς Έλληνες, εύχομαι ο καινούριος χρόνος να τους χαρίσει λίγη φρόνηση και πολλή υπομονή για να αντέξουν τα δεινά που πάντα μα πάντα προξενούν οι ίδιοι στους εαυτούς τους αλλά τα φορτώνουν στους άλλους!! Όσο για τους αγαπημένους μου συναδέλφους τι άλλο να ευχηθώ...υγεία, καλές δουλειές και ωραίους ρόλους στο θέατρο που χωρίς αυτό δε ζούμε!! Ας είναι ευτυχισμένο το 2015!!




Έφη Παπαθεοδώρου :
(ηθοποιός-συγγραφέας)

Βασίλη μου, παιδί μου, εύχομαι σε σένα προσωπικά, χρόνια πολλά για τη γιορτή σου και καλή επιτυχία σε ο,τι κάνεις. Για τους ακροατές και όλο τον κόσμο, εύχομαι το 2015 να φέρει υγεία πάνω από όλα, ξέρεις όταν είσαι νέος δεν το εκτιμάς τόσο πολύ, όσο όμως μεγαλώνεις την εκτιμάς και την επιθυμείς περισσότερο,,,,υγεία λοιπόν, ειρήνη, Δημοκρατία και ο άνθρωπος να μην κρίνεται για αυτό που έχει, αλλά για αυτό που είναι. Μακάρι οι πολιτικοί όλου του κόσμου να τα βρουν μεταξύ τους,για το καλό των λαών.






Νεφέλη Ορφανού :
(ηθοποιός)

Βασίλη μου αγαπημένε, εύχομαι σε σένα προσωπικά κάθε επιτυχία και κάθε ευτυχία και καλή συνέχεια στην εκπομπή σου. Για το 2015, εύχομαι υγεία, ειρήνη, αγάπη και να μας δωσει την ευκαιρια για μία ενδοσκόπηση για επαναπροσδιορισμό στόχων.





Γιάννης Δρίτσας :
(Ηθοποιός)

Εύχομαι σε όλους και όλες, ψυχοσωματική υγεία και ευεξία!!!








Ντίνος Καρύδης:  
 (Ηθοποιός)

Eύχομαι μέσα στο 2015 οι Ελληνες να ρίξουν στον καιάδα την κατάρα της διχόνοιας κι όλοι μαζί ενωμένοι να βοηθήσουμε για την ανάσταση του τόπου μας !











 
Ελένη Ζιώγα:  
 (Ηθοποιός-συγγραφέας)

Χρόνια πολλά σε όλους κι από τις δυσκολίες να βγούμε καλύτεροι άνθρωποι....













Γιώργος Γεωργίου: 
 (Ηθοποιός)

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ, Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!! ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΥΓΕΙΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ, ΜΗΠΩΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΡΜΟΣ ΛΑΟΣ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ.... ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΜΕ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΟΣΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΙΑ.

 







Γιώργος Βασιλείου :
 (Ηθοποιός)

Γεια σου φίλε......Υγεία και δύναμη Βασίλη σε όλο τον κόσμο.....τι άλλο να ευχηθώ;;;;...ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ......Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.....













ΜΑΙΡΗ ΡΑΖΗ :
(Ηθοποιός)

Εύχομαι στο Δ.Σ του ιδρύματος <Το σπίτι του ηθοποιού> να συνεχισει και το 2015 το αξιόλογο έργο του.Εύχομαι και σ ολους του συναδερφους μου υγεία,χαρά κι επιτυχίες.Ευχομαι να αντισταθούμε και να πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις γιά το μέλλον ένος καλύτερου θεάτρου.










ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΑΛΙΔΟΥ
(Ηθοποιός) 


Υγειά αγαπη και μια ζωη με αξιοπρεπεια και αλληλεγγυη ..να χαρισει σε σας και τα παιδιά σας ο νέος χρόνος σύντροφοι συνέλληνες ...












ΠΕΝΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ :
 (Ηθοποιός)

BAΣΙΛΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΖΕΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΝΑ ΞΟΔΕΥΕΙΣ ΑΓΑΠΗ, ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ. ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ .ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΓΑΠΗΣ.!!!!!!!!









ΖΩΗ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ :
 (Ηθοποιός)

Υγεία, παιδεία, ευτυχία για όλους!!!



ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΡΟΣ :
 (Ηθοποιός-σκηνοθέτης)

Να αγαπάτε το θέατρο πιό πολύ από τον εαυτό σας. Θυμηθείτε: Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε, αλλά για να μην πεθάνουμε. Ευτυχισμένο θεατρικά το 2015 και να πέσει γρήγορα η χούντα !










ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΤΖΙΑΣ :
 (Ηθοποιός-σκηνοθέτης)

Να σαι καλά Βασίλη μου και καλές γιορτές να χεις....
Καλές γιορτές σε όλο τον κόσμο, με υγεία και αγάπη. Και μπορεί η υγεία να μας χαρίζεται, αλλά την αγάπη μπορούμε να την δώσουμε ή να την δείξουμε εμείς. Ας μην την τσιγκουνευτούμε. Την έχουν όλοι γύρω μας ανάγκη ίσως πιο πολύ από ποτέ

 







Γεωργία Ζώη :

"Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, καθώς κολυμπούσα στον Παγασητικό ξαφνικά ξεπρόβαλαν δίπλα μου ένας στόλος από δελφίνια!! Και έστησαν ένα χορό ποίημα αρμονίας και δεξιοτεχνίας! Χθες παραμονή Πρωτοχρονιάς είδα το ίδιο θέαμα στο ύπνο μου!! Πλήθος από δελφίνια πλάι μου! Συνωστισμός!! Και αυτή τη φορά εγώ δεν κολυμπούσα!!! Με έσπρωχνε στον αφρό ένα πανέμορφο δελφίνι! Και μετά ανέβηκα στη ράχη του!!! Όνειρο σημαδιακό σκέφτηκα και έγινε το δελφίνι το γούρι μου. Διάβασα τι συμβολίζουν τα δελφίνια:
Το δελφίνι είναι προάγγελος του καλού και του ωραίου, της αισθηματικής επιτυχίας, της φιλίας και της ζεστασιάς, της οικογενειακής γαλήνης, της επαγγελματικής προκοπής. Το δελφίνι συμβολίζει τον έρωτα, πλούτο και άνοδο κοινωνική, οικονομικά οφέλη, ήρεμη ζωή, χαρά, πνευματικότητα και διαίσθηση.
Αυτές είναι οι ευχές μου για καθένα και κάθε μία από σας τους αγαπημένους και τις αγαπημένες μου για φέτος!!!
Καλή χρονιά!!!!"



Βίλη Σωτηροπούλου:
 (Ηθοποιός-συγγραφέας)

Εύχομαι για το 2015 ενσυναίσθηση, αλληλεγγύη, αποφασιστικότητα. Ή αλλιώς εύχομαι να έχουν μια πολύ καλή συνεργασία το μυαλό με την καρδιά , η σοφία με την τόλμη, το παλιο με το πρωτοπόρο.. Ετσι που να μπορούμε να είμαστε μέσα μας αλλά και....δίπλα μας, ανοιχτοί σαν θάλασσα πλατιά, σταθεροί σαν δένδρα με ρίζες , μαχητικοί σαν τις μεγάλες φλόγες, και τρυφεροί σαν το πιο απαλό αεράκι.. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!







 
Γιούλη Ζήκου:
(Ηθοποιός-σκηνοθέτης)

Καλή χρόνιά Βασίλη μου. Εύχομαι σε όλους, "ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΆ !! ΚΑΛΑ!! ΚΑΙ ΦΩΤΕΙΝΑ!!!






 






Πέτρος Αποστολόπουλος: 
(Ηθοποιός)

"Ας μη το κρύβουμε, διψάμε για ουρανό" έγραψε κάποτε ο Μίλτος Σαχτούρης. Και οι δικές μου ευχές Βασίλη για τους φίλους της εκπομπής σου, είναι ακριβώς η φράση του ποιητή μας. Το 2015 να διψάμε για ουρανό, να τον διεκδικούμε, να τον κατακτάμε. Ότι μπορεί να σημαίνει για τον καθένα μας, ουρανός, πλατύς, ψηλός, πανέμορφος. Καλή χρονιά να έχουμε!
                                                                                                                                                                                                                                                                    
Μαίρη Μπαρκουλη:

Ευχομαι το αστερι των Χριστουγεννων να φωτισει τα σκοταδια μας















Αγάπη Μανουρά
(Ηθοποιός)

Καλές γιορτές!!! Χρόνια πολλά!!! Με υγεία καί έμπνευση γιά δημιουργία!!! Με αγάπη στην καρδιά, πίστη καί δύναμη γιά καλύτερες μέρες!!!












Μαρία Δημητριάδου:
 (Ηθοποιός)

ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ. ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΙΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.ΝΑ ΑΝΑΤΕΙΛΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ... .ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!!!!!


Πάνος Κατέρης :
(Ηθοποιός)

Εύχομαι το 2015 να φέρει σε όλους υγεία, αγάπη και πολύ φως ! Φως στην καρδιά και στην ψυχή μας ! Στους ηθοποιούς εύχομαι ρόλους που μέσα από αυτούς να γνωρίσουν κομμάτια από τους εαυτούς τους και μέσα απ
από την αυτογνωσία τους να υπηρετήσουν το θέατρο με την βαθύτερη και ουσιαστικότερη έννοια του.


Μαίη Σεβαστοπούλου:
 (Ηθοποιός-σκηνοθέτης-συγγραφέας)

 
Εύχομαι όλες οι συμβουλές για "Αγάπη" που κυκλοφορούν αφειδώς στο facebook τα τελευταία χρόνια να γίνουν κάποτε πραγματικότητα κι εμείς οι άνθρωποι να μάθουμε να Αγαπάμε γιατί αυτό είναι μια Τέχνη που θέλει πολύ σπουδή, πολύ υπομονή, πολύ σοφία!











Νατάσα Τσακαρισιάνου :
(ηθοποιός)

Βασίλη μου, σου εύχομαι τα καλύτερα και για σένα προσωπικά και καλλιτεχνικά και για την όμορφη εκπομπή σου. Στους ακροατές σου και σε όλο τον κόσμο, εύχομαι η νέα χρονιά να μας βοηθήσει να βρούμε το δρόμο μας, να ξαναβρούμε τη χαμένη μας ανθρωπιά και  να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, με ενσυναίσθηση, αγάπη και διάθεση για προσφορά στο διπλανό μας, ιδιαίτερα απέναντι σε ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθεια μας









Κώστας Καραμουσάλης : 
(ηθοποιός)

Βασίλη μου, σου εύχομαι τα καλύτερα και σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο και καλή συνέχεια στην πολύ καλή εκπομπή σου! Εύχομαι επίσης στους ακροατές σου και σε όλο τον κόσμο Χρόνια Πολλά και ΚΑΛΑ, πάνω από όλα και όπως λέει και ο Όσκαρ που υποδύομαι αυτό τον καιρό, να διαφυλάξουμε πρώτα την ψυχή μας και μετά το σώμα μας, γιατι χωρίς ψυχική υγεία δεν έχουμε ούτε και σωματική. Καλή χρονιά σε όλους!!!











Χρήστος Σάββας :
(ηθοποιός-συγγραφέας)

Εύχομαι τη νέα χρονιά να έχουμε λιγότερα στολίδια και λαμπιόνια και περισσότερη αγάπη και ανθρωπιά.























Ειρήνη Σταματίου:
(Ηθοποιός-συγγραφέας)

Αποχαιρετάμε τη χρονιά που πέρασε μ'ένα δυνατό χειροκρότημα...Την ευχαριστούμε γι αυτά που μας έφερε και τη συγχωρούμε για εκείνα που μας πήρε ... Εύχομαι την καινούργια χρονιά οι ευχές μας να ταξιδέψουν παντού και να βρούνε το δρόμο τους!!! Ιδιαίτερα για το φίλο μου το Βασίλη εύχομαι να είναι καλά να γελάει πάντα και να τελειώνει η κάθε του μέρα μ'ένα δυνατό χειροκρότημα μέσα και έξω απ'τη σκηνή!!!!!


Βάσω Στρακαντούνα : 
Κι ο τρελός της παλιάς συνοικίας - μια νύχτα θυμάμαι, τον κυνηγούσαν και για να σωθεί, κρύφτηκε στο γειτονικό σχολείο, κανείς δεν τον ξανάδε από τότε , τι απέγινε ,άγνωστο. Μόνο που ο δάσκαλος έκανε πάντα λάθος στο μέτρημα κι έβρισκε ένα παιδί περισσότερο.
Τάσος Λειβαδίτης: Η Χρεοκοπία των αριθμών
Μακριά από τη σοφία της αριθμητικής και των στατιστικών ας κάνουμε επιτέλους και μεις «λάθος στο μέτρημα» κι ας λογαριάσουμε κάθε άστεγο, κάθε ανήμπορο και απροστάτευτο άνθρωπο όχι ως κάποιον που περισσεύει αλλά ως ένα «παιδί περισσότερο» κι ας δούμε στο πρόσωπο του το πρόσωπο του Χριστού που γεννήθηκε ανυπεράσπιστος. Πάντα μα τούτες τις μέρες ακόμη περισσότερο.
Χρόνια πολλά σε όλους
Βάσω Στρακαντούνα, ηθοποιός, Δημοτική Σύμβουλος Ζωγράφου


Στέθυ Σκύλαρη :
(ηθοποιός-χορογράφος)

Βασίλη μου εύχομαι σε σένα και την εκπομπή σου τα καλύτερα!! Στους ακροατές και σε όλο τον κόσμο εύχομαι το νέο έτος να φέρει ευτυχία, υγεία και πολλά πολλά χαμόγελα σε όλους και ιδιαίτερα στα παιδιά!!





Μαριαλένα Οικονομίδου :
(τραγουδοποιός-ηθοποιός)

ΒΑΣΙΛΗ ΜΟΥ ...ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ!!!!!ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΥΧΕΡΗ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΝΑΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ....ΣΠΑΝΙΟ....ΜΕ ΤΟΣΗ ΑΓΑΠΗ....ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ....ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ.....ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ.....ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ''ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ'' ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ....ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ....ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ....ΚΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ...ΒΑΣΙΛΗ ΣΑΜΑΡΙΤΑΚΗ....ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΝΑ ΗΡΕΜΟ....ΓΛΥΚΟ...ΕΠΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟ...ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ!!! 2015....ΣΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ!!!!! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!! ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ....












Χρήστος Μπαλτάς :
(Ηθοποιός)

Εύχομαι σε όλους μέσα απ την καρδιά μου να έχετε υγεία κι ευτυχία και σε κάθε δυσκολία σας να βρίσκετε τη δύναμη να χαμογελάτε. Χρόνια πολλά











Ράνια Πρέβεζα :
(Ηθοποιός)

Χρόνια σου Πολλά Βασίλη!! Καλή Χρονιά και ο,τι καλύτερο για την εκπομπή σου.Στους συμπολίτες μας εύχομαι να έχουν δύναμη και να βγουν νικητές από την οικονομική επιδρομή που τόσο βίαια τους επιβλήθηκε.
 
Ξενοφων Χαντζής :
(ηθοποιός)

ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΣΟ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΜΕΡΑΚΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ...(ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ)!!!ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ, ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΧΕΔΟΝ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ!!! ΣΠΑΝΙΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΟΦΕΛΗ..ΟΠΟΤΕ ΜΕΝΟΥΜΕ Σ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!!! ΕΥΧΟΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ, ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΥΧΗ ΣΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ Σ'ΑΥΤΟ! ΕΠΙΣΗΣ, ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ,ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΄΄ΕΙΔΟΣ΄΄ ΜΑΣ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ, ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΑΝΤΑ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝ!!! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!




Μαρία Λάζαρη :
(Ηθοποιός-παιδαγωγός)

Το άστρο της Βηθλεέμ ας γεμίσει τις καρδιές μας με χαρά, έτσι ώστε να βοηθήσουμε τον Αι Βασίλη να κατέβει από την ''καμινάδα'' μας και να μας φέρει γα το 2015, αγάπη, μαγεία, ελπίδα και κάθε ευτυχία!! Χρόνια πολλά σε όλους!!


Χρύσα Μπαλατσούρα :
(Ηθοποιός)  

Βασίλη σου εύχομαι τα καλύτερα και προσωπικά και επαγγελματικά. Στους ακροατές σου και σε όλους τους Έλληνες, εύχομαι τα πολιτικά κόμματα, να βρουν τη χρυσή τομή και ένα κοινό δίαυλο επικοινωνίας, για το συμφέρον του Ελληνικού λαού. Καλή χρονιά σε όλους!!!


Πολυτιμη Αλεξανδρα Καλομοιρη:
(Ηθοποιός)

Αλλη μια χρονια φευγει....και υποδεχομαστε μια καινουρια...ας ειναι το 2014 να παρει μαζι του ολες τις πικρες,τις στεναχωριες και τις απωλειες που μας εφερε...ας ερθει ενα 2015 ευτυχισμενο εχοντας στο σακο του για ολον τον κοσμο και περισσοτερο για ολα τα παιδια μας υγεια,χαρα,χαμογελα,αγαπη...ας μπορεσουμε και παλι να σηκωσουμε το κεφαλι ψηλα και να κοιταξουμε καταματα τον ηλιο,ας ονειρευτουμε και παλι...ας ερωτευτουμε και ειθε απο την αρχη ν'αγαπησουμε την οικογενεια μας,τους φιλους μας,τη δουλεια μας,τον συντροφο μας...τον διπλανο μας...τοσο απλα πραγματα εχει πραγματικη αναγκη ο ανθρωπος... να εχει ολος ο κοσμος την υγεια του και προσωπα ηλιοφωτιστα...χαμογελαστο,υγιες και αγαπησιαρικο 2015 για ολον τον κοσμο!!!!!


Νίκος Χρηστίδης:
(Ηθοποιός)

Ευχομαι με την νεα χρονια ολοι να εχουν μια μεγαλη αγκαλια!!!












Κορίνα Αντωνοπούλου  
(Τραγουδοποιός)

Εύχομαι καλές γιορτές και καλή χρονιά! Υγεία, Δημιουργία, Αισιοδοξία και πολλά χαμόγελα!!!!









Βασίλης Σαμαριτάκης: 
(Ηθοποιός-παιδαγωγός-παραγωγός της εκπομπής ''Ηθοποιός Σημαίνει Φως'')

Εύχομαι από καρδιάς σε όλους, να έχουν μία πολύ καλή χρονιά, με υγεία, ευημερία και πολλή αγάπη. Χαρίστε αγάπη και χαμόγελα σε όλους αυτούς που τα έχουν ανάγκη. Για την Ελλάδα εύχομαι να βρει επιτέλους τη χαμένη της αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία της, μακριά από ''σωτήρες'' και μνημόνια!!











                          Ο σύνδεσμος για την εκπομπή (κάθε Τρίτη Ζωντανά στις 21:00-22:00